Kestopigmentointi


 

Yleisiä asioita liittyen kestopigmentointiin

Kestopigmentoinnilla voidaan korostaa kulmakarvoja, ripsi- ja huulirajoja. Kestopigmentointi on kätevä apu silloin kun et käytä meikkiä. Kestopigmentoinneista on apua myös joka aamuisessa meikkaamisessa.

Jos harkitset kestopigmentointia mutta et ole varma tai jos tulet vahvistamaan muualla tehtyjä niin varaa AINA ensin konsultaatioaika!

Ripsipidennyksiä ei saa olla eyelineria tehdessä! Jos sinulla on lääkitys tai sairaus, varmista aina ennen ajan varaamista onko se este tekemiselle!

Ennen kestopigmentointiajan varaamista on hyvä tietää muutamia asioita.

 • Ennen kestopigmentoinnin aloittamista asiakkaalle tehdään esipiirros (kulmat ja huulet), jossa haetaan toivottu malli ja oikea väri. Pigmentointi aloitetaan vasta silloin kun asiakas on hyväksynyt esipiirroksen.

 • Pigmentoinnin ensikäsittely kestää noin 2 tuntia. Käsittelyssä väriaine viedään ihon alle pigmentointineulalla.

 • Välittömästi käsittelyn jälkeen väritulos näyttää tummemmalta kuin lopputulos, joka saavutetaan noin viikon kuluttua pigmentoinnista.

 • Jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua ensikäsittelystä.

 • Kestopigmentointi haalistuu ihosta vähitellen. Väri pysyy, asiakkaan ihosta riippuen, noin 1-3 vuotta. Paraneminen ja pysyminen on aina yksilöllistä!

 • Kestopigmentointia on hyvä vahvistaa 1-2 vuoden välein.

 • Täydellistä värien poistumista ei voida taata.

 • Asiakas sitoutuu noudattamaan mukaansa saamiaan kotihoito-ohjeita.

 • Huulten pigmentointi saattaa laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla.

 • Kestopigmentointi ei ole esteenä magneettikuvaukselle.

 • Väri saattaa jäädä kudokseen epätasaisesti ensimmäisen pigmentoinnin jälkeen.

 • Jälkipigmentoinnin tarkoituksena on tarkistaa tilanne ja korjata mahdolliset epätasaisuudet.

 • Pigmentoinnin vahvistuksessa korjataan väriä ja tarvittaessa muotoa.

 • Täydellistä värin jäämistä ihoon ei voida taata. Joskus väri ei yksilöllisistä syistä tartu kudokseen, tai pysy toivotulla tavalla. Tähän vaikuttavat monet yksilölliset asiat hormoonikierrosta, mahdolliseen lääkitykseen ja ruokavalioon, ihosairauksiin, ja kudoksen ominaisuuksiin.

Ensimmäisen pigmentoinnin hintaan kuuluu ensimmäinen laitto sekä 1. vahvistuskerta. Jos haluat tämän jälkeen muutoksia, niin lisälaitot ovat maksullisia.

Kestopigmentoinnit Hyvinkää

Kestopigmentoinnit Hyvinkää

 

Kotihoito-ohjeet

Pigmentoinnin tulos näyttää 4-5 päivän ajan tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, ”hilseilee”, kuolleen ihosolukon mukana. Silmänrajausten yhteydessä saattaa esiintyä turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi Zoviraksia tai muuta vastaavaa voidetta

Miten hoidat pigmentoituja alueita kotona?

 • Pigmentoinnin jälkeen tulee viikon ajan välttää voiteiden, ripsivärin ja huulipunan käyttöä käsitellyillä alueilla. Viikon ajan tulee välttää myös auringossa oleskelua, solariumia, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista.

 • Käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkovoiteella (ei ensimmäisen viikon aikana).

 • Pigmentoidun alueen kutina ja hilseily on yleistä ja kuuluu asiaan. Raapimista ja hilseen irrottamista tulee välttää, jotta ei häiritä värin tarttumista ihoon.

 • Goldeneye Minerox -hoitovoide kotihoitoon kestopigmentoinnin jälkeen kulmille ja huulille. Voide pitää juuri pigmentoidut alueet pehmeinä, vähentää kiristävyyden tunnetta sekä suojaa ihoa. Voide tukee ihon paranemista ja edesauttaa värin jäämistä ihoon. Käytetään 2-4 kertaa päivässä, kestopigmentoidulle alueelle vähintään viikon ajan.

 • Turvotuksen vähentämiseksi silmäluomia voi hautoa kylmällä ja kuivalla (esim.kylmämaski) noin 2-3 kertaa ensimmäisinä päivinä enintään 5 minuutin ajan kerrallaan.

 • Jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua ensikäsittelystä.

 • Kestopigmentoinnin jälkeen ei voi luovuttaa verta 4 kk:teen.

 • Kestopigmentointi ei ole esteenä magneettikuvaukselle.

 • Kestopigmentoinnin vahvistusta suositellaan 1-2 vuoden välein.

Näitä ohjeita noudattamalla on ihon paraneminen nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen.

Ongelmien tai kysymysten ilmaantuessa älä epäröi ottaa yhteyttä!


 
 

Microblading kulmille

Nämä ohjeet tulee olla luettuna ennen ajan varaamista! Varaa aina konsultaatioaika tai kulmien kestovärjäys ennen microbladingaikaa.

Mikäli microbladingiä ei voida varattuna ajankohtana tehdä siitä syystä ettei näitä ohjeita ole luettu huolella, veloitamme peruuntuneesta ajasta. Varatessasi ajan sitoudut noudattamaan kotihoito-ohjeita täydellisesti. Sillä miten hoidat ja suojaat kulmia kotona on kaikista suurin merkitys lopputuloksen onnistumiseen!

Älä syö omegarasvahappoja mielellään mahdollisimman pitkään, vähintään kuukauteen ennen varattua aikaa koska ne vaikuttavat värin tarttumisen ihoon sekä pysyvyyteen.

Microbladingiä tehtäessä, tehdään ensin esipiirros, jonka tekijä tekee tietyllä tekniikalla asiakkaan kasvonpiirteiden mukaan, asiakkaan toiveet huomioon ottaen myös tummuudessa sekä leveydessä. Emme kuitenkaan suostu muokkaamaan omien kulmien paikkaa tai leveyttä oman kulman antamien rajojen, yleisten suositusten ja tekijän näkemyksen ulkopuolelle. Mikäli tekijän ja asiakkaan näkemykset eroavat ratkaisevasti, voimme kieltäytyä microbladingin tekemisestä.

Sävyjä on useita, sävyn lopputulokseen vaikuttaa kuitenkin huomattavasti jokaisen ihon yksilölliset erot! Huomioithan että jokaisen asiakkaan kasvojen luuston muoto, ihotyyppi, hormonit ym. ovat yksilölliset, joten ne ja omien kulmien paikka sekä karvojen määrä vaikuttavat aina lopputulokseen.

Microblading on kevyempi verrattuna kestopigmentointiin. Swiss Colorin pigmentit ovat 100% luonnollisia.

Microbladingiä voidaan tehdä vanhojen pigmentointien päälle jos vanha ei ole täysin väärässä paikassa tai arpeutunut. Varaa aina aika konsultaatioon ennen.

Ensimmäiseen kolmeen päivään microbladingin jälkeen tulee ehdottomasti välttää hikoilua, solariumia, aurinkoa, koskemista/raapimista sekä meikkiä kulmien alueelle. Älä käytä voimakkaita ihonhoitotuotteita tai meikkiä kulmien alueella mielellään koko paranemisaikana! Kulmat tulee suojata aina auringolta tämän jälkeenkin, mieluiten mekaanisia suojia sisältävällä aurinkovoiteella. Auringolle altistuminen voi muuttaa väriä esim punaiseen!

Kulmat yleensä hilseilee tai tulee rupea n.1,5vkon ajan, joten otathan nämä seikat huomioon microbladingin ajankohtaa miettiessäsi. Rupea ei saa missään tapauksessa repiä/raapia tai yrittää poistaa! Lopputulos muuttuu moneen otteeseen 4vkon aikana ja tämä on täysin normaalia! Parantunut tulos näkyy yleensä n. 4vkon kuluttua, lopullinen tulos vasta ensimmäisen vahvistuskerran jälkeen! Vahvistus tulee tehdä 4-8 viikon kuluttua. Joillain asiakkailla voidaan tarvita vielä myös lisävahvistus/vahvistuksia.

Microblading haalistuu ihossa pikkuhiljaa noin 10-12kk kuluessa, joten uusinta kannattaa tehdä siinä vaiheessa kun ne vielä näkyy selkeästi, jolloin hinta on halvempi. Jos tekemämme kulmien muoto/linjat ovat poistuneet näkyvistä, uusien kulmien hinta on sama kuin ensimmäisen kerran hinta. Varaa uusinta alkuperäisten tekijälle. Jos Microblading on tehty muualla kuin meillä, vaadimme aina konsultaation ennen, jotta näemme onko uusiminen ylipäätään mahdollista, sillä väärin tehtyjä microbladingejä on valitettavasti paljon.

Mikäli microbladingiä ei uusita, se miten ja miten nätisti värin poistuminen ihosta tapahtuu, on yksilöllistä. Värin poistuminen ihosta tapahtuu haalistumalla, sumenemalla ja supistumalla pikkuhiljaa ja toisilla voi kulmien eri osien ihon paksuus vaikuttaa siihen että toiset kohdat poistuvat näkyvistä aiemmin.

Microbladingiä ei voida tehdä jos olet raskaana, (iholla käytetään puudutetta), imetät, kulmien alueella on jotain ihottumaa/ihosairaus (esim. psoriasis, atopiaa, näppylöitä) tai jos sinulla on arpikeloidi taipumus. Suosittelemme välttämään vähintään 48h ennen lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus ihoon ja kehoosi. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet sekä verenohennuslääkkeet. Esim. Roacuttan-kuurin jälkeen tulee olla pidempi väli ja lääkärin lupa. Alkoholia kannattaa välttää 48h ennen sekä 3 päivää jälkeen.

KAIKKI krooniset sairaudet ja lääkitykset voivat vaikuttaa lopputulokseen tai olla este tekemiselle, joten kerrothan näistä meille ja varmista voiko käsittelyä tehdä ennen ajan varaamista! Käsittelemme kaikki tiedot salassapitovelvollisuudella. Rasvaisella ihotyypillä väri ei pysy yhtä hyvin ja parantunut jälki on sumuisempi. Mikäli iho on hyvin rasvainen, emme suosittele microbladingiä lainkaan.

ÄLÄ nypi tai poista karvoja kulmien alueelta mahdollisimman pitkään ennen aikaasi, kuitenkin VÄHINTÄÄN 2 viikkoon! Tämä on erityisen tärkeää, jotta tekijä näkee mihin kaikkialle ja miten leveästi omat karvat kasvavat. Jos muotoa muokataan microbladingillä, asiakas sitoutuu siistimään/siistityttämään omat karvat.

Jos omat karvasi ovat vaaleat, varaa kestovärjäysaika noin viikkoa ennen microbladingiä. Karvoja ei voida värjätä samalla kerralla microbladingin kanssa eikä 4viikkoon jälkeen. Vaaleita karvoja tarvitsee värjätä myöhemminkin koska kontrasti alla olevaan microbladingiin on muuten liian suuri.

Ajan varattuasi sitoudut noudattamaan edellämainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen liikkeessämme ennen hoitoa. Muistathan siis, että ohjeita noudattamalla / oikein varautumalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä!

Suosittelemme varaamaan vahvistusajan samalla koska aikamme täytyy vauhdilla. On erittäin tärkeää että vahvistusaika ei veny 4-8vkoa pidemmälle!

HUOM! Muistathan että aikamme täytyy perua viimeistään 24h aikaisemmin, veloitamme liian myöhään perutuista tai peruuttamattomista ajoista.

Tervetuloa!

Kuvia tehdyistä microbladingkulmista löydät Facebookistamme, tutustu myös parantuneisiin kulmien kuviin.