12 Tarinaa - 1. Tarina


My Day Spa ja 12 tarinaa: ensimmäinen valittu henkilö Emma

Kun saimme Emman tarinan, tiesimme että tässä on oikea henkilö josta aloittaa. Me halusimme tarjota omaa aikaa ja hemmottelua henkilölle, joka on omistanut vuosia oman vapaa-aikansa muiden auttamiseen.


Tässä hänen tarinansa:

Kuka on Emma? Emma on yksi hyväsydämmisistä ihmisistä jonka voit tietää. Hän on se, joka pysähtyy kadulla auttamaan maassa makaavaa. Se, joka antaa sinulle paikan bussissa ja kantaa tavarasi jos näkee että se on sinulle vaikeaa. Hän on todellinen hoivapersoona. Mutta mikä Emmasta tekee todella erityisen, on hyväntekeväisyys jota hän tekee. Jo vuosia sitten Emma auttoi jouluisin tietämiään vähävaraisia perheitä. Monena jouluna hän keräsi kokoon joulun ainekset ja järjesti joka vuosi yhdelle perheelle joulun.

Kunnes hän päätti haluavansa tehdä enemmän ja perusti Emman Apu -nimisen Facebook-ryhmän. Emman Apu hankkii avun piiriin kuuluville vähävaraisille perheille ja yksineläville ruokaa, vaatteita, tavaroita ja jopa huonekaluja. Mistä kaikki apu tulee, on lukuisilta Emman Apu ryhmän auttajilta. Nyt ryhmäläiset ovat auttaneet järjestämään jokaiselle avun saajalle joulun, ostamalla lahjoja, antamalla koristeita ja tekemällä tai ostamalla joululahjoja. Jäsenet tekevät todella korvaamatonta työtä, eikä ryhmä luonnollisesti toimisi ilman heitä, ja Emma onkin ilahtunut miten paljon ihmisiä toimii auttajina.

Suurimman työn tekee kuitenkin Emma. Hän on jatkuvasti yhteydessä niin autettaviin kuin auttajiinkin, eikä kauaa mene kun hän vastailee kaikkiin yhteydenottoihin, tarjoamisiin, tarpeisiin tai mihin vaan missä asioissa häntä lähestyy. Hän myös delegoi tehtäviä ylläpitäjille ja moderaattoreille ja on jatkuvasti tietoinen kunkin autettavan tilanteesta. Käytännössä kaikki Emman vapaa-aika menee tämän hyväntekeväisyystoiminnan ylläpitämiseen. Emma nauttii tekemästään työstä todella, mutta hänellä ei ole lainkaan aikaa ajatella itseään, saati rentoutua. Siksi olisi aivan mahdottoman upeaa jos hän voisi saada rentouttavan irtioton kaikesta tekemästään työstä ja pääsisi nautiskelemaan miehensä kanssa, joka on ollut korvaamaton Emman Apu-toiminnassa.

Emma on myös pienen tytön äiti.
Taustalla heillä on omia ja läheisten todella vakavia huolia jotka aiheuttavat heille suurta murhetta mutta näistäkin huolimatta Emma laittaa toisten hädän itsensä edelle.

Eikä tuo ryhmän ylläpito ja kaiken organisoiminen ole oikeasti mitään helppoa ja vähän aikaa vievää. Jos jonkinlaista kepulia on yritetty, on ollut vaikka mitä huijareita ja haukkujia..

Hemmottelupaketti olisi paras kiitos jonka Emma voisi kaikesta muille tekemästään saada ja siksi toivommekin että valitsisitte hänet paketin saajaksi.


Puhelu Emmalle vakuutti oikeasta valinnasta. Tämä tuli selkeästi tarpeeseen, täytenä yllätyksenä ja liikuttuminen sekä hämmentyminen kuului äänestä. Tämä on juuri se syy miksi tätä haluamme tehdä.

Pyysimme Emmalta ajatuksia ja tuntemuksia joita hemmottelupäivät herättivät. Tässä on hyvä muistutus siitä miten tärkeää on itsestään huolehtiminen:

”Tiesin etukäteen My Day Spa:n Lauran ja Annin projektista, ja se oli mun mielestä aivan mahtava juttu! Kun sain puhelun, että mua itseäni oltiinkin ehdotettu hemmottelun saajaksi meidän ylläpitäjien, ryhmäläisen ja moderaattoreiden toimesta ja päästäis vielä treffeillekin, olin aivan puulla päähän lyöty ja itkuhan siitä tuli!

Laura kyseli heti alusta, mikä olis mulle se juttu, joka olis paras. Enhän mä siinä hämmennyksessäni osannut mitään tiettyä pyytää, mutta hän osas rakentaa mahtavan paketin silti valmiiksi!

Hemmottelupäivänä oma vointi oli hieman heikko, mutta Laura otti sen kaikessa huomioon ja varmisti, että asennot ja musiikki on oikeita eikä hajusteet ole huonoja. Ensin oli vuorossa taivaallinen intialainen päähieronta, jonka aikana olo parani jo huomattavasti! Oli mukava tunne, kun rentoutui selkeästi ja jumit alkoivat sulamaan.. Tuntui, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pääsi irti murheista ja stressistä, eikä tarvinnut ajatella..

Seuraavaksi oli vuorossa jalkahoito ja - hieronta. Tuntui, kun jaloista olisi lähtenyt tonni ylimääräistä! Koko ajan sain hyviä vinkkejä jatkohoitoon kaikkia hoidettavia osa-alueita varten. Sain myös rakastamani punaisen lakan kynsiin! Lauran kanssa tuli hyvin juttuun ja oli mukava jutella monipuolisesti eri asioista hoitojen lomassa!

12_tarinaa_joulu6.jpg
12_tarinaa_joulu3.jpg

Jalkahoidon jälkeen Laura haki lounasta, ja sekin toiveeni mukaan. Olo oli kuin kuninkaallisella! Syödä nyt ylhäisessä yksinäisyydessä, rentoutuneena juuri sitä, mitä haluat-mahtavaa!

Viimeisenä oli vuorossa kasvohoito ja - hieronta, jossa sain kaikista eniten hyödyllisiä vinkkejä- tosiasia kun nyt vain oli se, että olin unohtanut itseni hoitamisen täysin ja jättänyt sen taka-alalle vähemmän tärkeänä asiana. Kotiin tultuani ukkeli ei tiennyt, mitä mulle oli tehty, mutta pelkästään naamaa katsomalla hän päätteli, että "vissiin kasvohoito ainaki! ". Suuri oli muutos omastakin mielestä!

Koko rentoutumis- ja hemmottelupäivän suurin anti oli se, että se muistutti itsensä hellimisestä. En oo ikinä oikein oppinut huolehtimaan rauhassa omista tarpeistani, saatika sitten hemmottelemaan itseäni! Kuten Lauran kanssa puhuin, olen kokenut sen vaikeana oikeuttaa ja siten lähinnä mennyt sata lasissa sinne, minne tarvitsee, millon tarvitsee. Itsetuntokaan ei ole tällä tavoin liiaksi päässyt kohoamaan..

Kun sain vielä pyytämättä kotiin mun ideologian ja allergioiden mukaiset itsehoitotuotteet, oli mahtava itsekin lähteä ihan kotioloissa tekemään sellaisia muutaman minuutin hemmotteluja ja näyttämään itselle ja omalle keholle, että minä välitän sinusta,olet arvokas. Sen lisäksi tuotteet on valtavan tehokkaita!

Seuraavana päivänä Laura teki itsetuntoa huimasti boostaavan meikin, ja päästiin syömään ihanaan ravintolaan, 2 Puuta! Kuten oli ollut aikaisemminkin puhetta, treffejä ei oltu kyllä tytön 1v2kk syntymän jälkeen hirveen montaa kertaa päästy pitämään, joten tuli todella tarpeeseen!

12_tarinaa_joulu2.jpg
12_tarinaa_joulu5.jpg
12_tarinaa_joulu4.jpg

2 Puussa tunnelma oli nuorekkaan nykyaikainen, mutta ei lainkaan jäykkä. Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja informatiivista, palvelu ystävällistä, nopeaa ja asiantuntevaa. Annokset olivat näyttäviä ja hyvänmakuisia, ruokalista monipuolinen ja kasvissyöjäkin löysi itselleen hyvin syötävää. Kaiken kukkuraksi teki hyvää "joutua" puolison kanssa puhumaan jostain muusta kuin tyttärestämme ja häneen liittyvistä asioista :)

Kuten mainittu, vaikeuksia on tiellemme heitetty kekseliäästi ja monipuolisesti ja joskus on vaan molemmista tuntunut siltä, että katketaan keskeltä kahtia. Lopulta ollaan vaan painettu eteenpäin taakse tai kelloon, voimavaroihin katsomatta. Tällainen repäisy irti arjesta, itsestä huolehtimisen muistuttaminen, rentoutuminen ja aikuisten oma aika teki mulle ja meille ihmeitä! Kiitos siis tuhannesti Anniinalle, Elinalle, Irmalle ja Sirulle mun ja meidän ilmoittamisesta, yhteistyökumppaneille osallistumisesta ja tietysti kaikista eniten My Day Spa:n Lauralle ja Annille  kaiken organisoimisesta ja upeista hoidoista! Tämä tuli todella tarpeeseen! Tuhannet kiitokset!”

-Emma


Emman päivissä olivat mukana:


Beauty Garden

Boho green make-up

2Puuta Bistro&Bar


Päivä 1:

Intialainen päähieronta

Täydellinen jalkahoito

Lounas omassa rauhassa

Kasvohoito

Päivä 2:

Meikki

Illallinen 2 Puuta -ravintolassa molemmille


Tuotteet jotka Emmalle lahjoitettiin:

Beauty Garden Orvokki puhdistusbalm
Beauty Garden kehäkukka käsivoide
Beauty Garden Orvokki fluid
Beauty Garden kosteuttava Kurkku naamio
Beauty Garden puhdistusvesi
Boho BB voide
Boho aluslakka
Boho värilakka
Boho huulipuna 314
Laufwunder jalkavoide halkeileville jaloille

Laura Lehtinen