12 TARINAA - 3. TARINA


12 Tarinaa - 3. Tarina: Kiusaaminen 💔

Tämä tarina on niin ajankohtainen, sydäntä särkevä ja yksi niistä isoista asioista jotka tuntuvat totaalisen käsittämättömiltä. Kiusaaminen pilaa pienen viattoman ihmisen elämän ja siinä samalla koko perheen.. Toivomme että tästäkin tarinasta seuraisi jotain hyvää, vähintäänkin tietoisuuden lisäämistä asiasta, joka on edelleen valitettavan yleinen. Tämä tapaus on sieltä pahimmasta päästä ja toivomme todella että pojan ja perheen elämä saa tästä edes pientä potkua parempaan. Halusimme tästä mahdollisimman erityisen ja ikimuistoisen kokemuksen koko perheelle. 

 

Helmikuun loppuun mennessä tulleista tarinoista valittu on siis Perhe ”Hakulinen” joka pysyy anonyyminä: 

"Hei! Haluaisin ilmoittaa mukaan ystäväni Liisan (nimi muutettu). Liisaan tutustuin edellisessä työpaikassani jokunen vuosi sitten, ja meillä kemiat kohtasi heti. Vaikka emme ole enää samassa työpaikassa, ystävyytemme on säilynyt. Liisan perheeseen kuuluu aviomies, kaksi poikaa, 14v ja pian 18v, sekä koira. 


Viimeisten vuosien aikana Liisan perhettä on kohdannut epäonni vähän liiankin kanssa. Etenkin vanhempaa poikaa on kiusattu jo vuosia, ala-asteelta asti. Kiusaaminen on ollut jatkuvaa todella vakavaa henkistä, ja fyysistä sekä kiusaajat ovat vaihtuneet moneen otteeseen. Poika on myös jäänyt koulussa aina ilman paria tai ryhmää. Poika on luonteeltaan hyvin kiltti, ystävällinen ja kohtelias. 


Vaikka peruskoulu on jo päättynyt, kiusaaminen jatkuu. Tulee tappouhkauksia yms. Mikäli kiusaajat tulevat vastaan, kohtaa hän edelleen huutelua ja väkivaltaa. Tämä on vaikuttanut tähän herkkään ja kilttiin poikaan niin, että viime keväänä hän yritti itsemurhaa ja joutui sairaalaan. Onneksi henki kuitenkin säilyi. Poika käy säännöllisesti nyt terapiassa, ja erilaisia masennuslääkkeitä on kokeiltu. Hänellä on hyviä ja huonoja hetkiä. Tämä kaikki on luonnollisesti vaikuttanut koko perheeseen ja huolta sekä murhetta on riittänyt. Liisa on kärsinyt jo pitkään unettomuudesta, masennuksesta sekä ahdistuksesta. 


Kaiken huippuna heidän taloyhtiön useasta asunnosta löytyi hometta, ja mittavat remontit ovat käynnissä. Perhe on nyt evakossa toisessa talossa. Tästä aiheutuu lisäkustannuksia tietysti jo muutenkin huonoon taloudelliseen tilanteeseen. Nyt tämän väliaikaisen muuton yhteydessä Liisa venäytti selkänsä, ja on joutunut olemaan töistä pois jo pidempään, koska pidempiaikainen istuminen tuottaa kipua. Todella toivon, että onni jo pian kääntyisi tämän perheen kohdalla. Liika on liikaa jo epäonnessakin."


Puhelu Liisalle oli koskettava, kaikkia yksityiskohtia ei pysty julkaisemaan. Kokosimme parhaamme mukaan perheelle kokemusta, joka toivottavasti toi pilkahduksen iloa ja toivoa heidän elämäänsä.

Hemmottelu viikonloppu:

Päivä 1


Perjantai aamu alkoi äidin hemmmottelu päivällä:


12 tarinaa kasvohoito hyvinkää
  • Jalkahoito

  • Esse herkän ihon kasvohoito (iho oli homealtistuksesta herkistynyt)

  • Käsihoito

  • Meikki

  • Tuotteet äidille lahjoitti Esse, meikit Boho.

Esse lahjoitti äidille ihonhoitotuotteet, Boho meikit.

Esse lahjoitti äidille ihonhoitotuotteet, Boho meikit.Illalla veimme koko Perheen Possen live-lähetykseen jonka jälkeen perhe pääsi keskustelemaan Jarpin ja HP:n kanssa, jotka tekevät paljon kiusaamisen vastaista työtä. Tästä perhe lähti upeaan Villa Fasaaniin kytäjälle.

Nuorempi poika on kova Dudeson fani ja vanhempi poika arvostaa heitä myös kovasti kiusaamista vastaan tekemästään työstä, joten tämä tapaaminen ja kokemus oli heille tärkeä.

Nuorempi poika on kova Dudeson fani ja vanhempi poika arvostaa heitä myös kovasti kiusaamista vastaan tekemästään työstä, joten tämä tapaaminen ja kokemus oli heille tärkeä.

Posse livelähetys

  • Kytäjän kodit tarjosi perheelle koko viikonlopuksi majoituksen upeassa Villa Fasaanissa, Kytäjän upeissa järvimaisemissa.

 

Kytäjällä, Villa Fasaanissa yllätyksenä odotti Uniikkitehtaan käsitehdyt tyynyt ja äidille toiletti laukku, joiden toivomme muistuttavan heitä vielä pitkään tästä. ”Valot pimeyksien reunoilla” tekstin idea tyynyissä lähti tiedosta että koko perhe on suuria Apulanta faneja.

Uniikkitehdas valmisti toivomillamme teksteillä räätälöidyt tyynyt sekä toilettilaukun.

Uniikkitehdas valmisti toivomillamme teksteillä räätälöidyt tyynyt sekä toilettilaukun.


K-Supermarket Vieremän lahjoittamat ruoat.

K-Supermarket Vieremän lahjoittamat ruoat.

Haimme laatikollisen K-Supermarket Vieremän lahjoittamia aamu-ilta- ja välipaloja Villa fasaaniin odottamaan perhettä.

Haimme laatikollisen K-Supermarket Vieremän lahjoittamia aamu-ilta- ja välipaloja Villa fasaaniin odottamaan perhettä.


Päivä 2


Youmovessa liikkumassa.

Youmovessa liikkumassa.

  • Lauantai aamuna Youmove sulki keskuksensa perhettä varten jotta he pääsivät omassa rauhassa, opastetusti liikkumaan. 


 
2puuta_päivällinen.JPG
Koko perheen päivällinen 2 Puuta Bistro&Barissa.

Koko perheen päivällinen 2 Puuta Bistro&Barissa.

Jälkiruokaa.. nam

Jälkiruokaa.. nam

 
Kytäjä_auringonlasku.JPG

Loppu päivän ja sunnuntain he viettivät Kytäjällä Villa Fasaanissa nauttien ihanasta majoituksesta sekä Kytäjän upeista maisemista.

Perheen äidin kommentit hemmotteluviikonlopusta:

Eräänä perjantai iltapäivänä töiden jälkeen minulla soi puhelin ja soittaja oli Laura My Day Spa:sta. Hän kertoi, että eräs ystäväni oli kirjoittanut meistä tarinan ja, että olenko ikinä kuullut My Day Span 12 tarinasta. Meidän tarina on yksi valituista ja he haluavat järjestää meidän perheelle jotain erityistä. En voinut uskoa sitä todeksi ja samoin meidän pojat kyselivät, että ihanko oikeasti tämä tapahtuu ja vielä meille, koska kaikkia ikäviä uutisia tulee ovista ja ikkunoista, mutta hyvin harvoin mitään positiivista.

No Lauran kanssa soittelimme ja viestittelimme ja lyötiin huhtikuun eräs viikonloppu lukkoon.

Perjantaiaamuna minä pääsin Lauran osaaviin käsiin. Minulle tehtiin jalkahoito, käsihoito ja lisäksi vielä kasvohoito. Hoitojen jälkeen kävin lounaalla läheisessä 2 puuta Bar & Bistrossa. Söin maukkaimman risoton ikinä. Lounaan jälkeen takaisin Lauran hoteisiin ja Laura loihti minulle todella kauniin meikin. Laura valitsi minulle vielä ihonhoitotuotteet kotiin.. Voitte kuvitella, kuinka kiitollinen olin jo nyt. Mutta päivä jatkui vielä..


Illalla menimme Lauran, Annin ja Tonin kanssa katsomaan Possen suoraa livelähetystä ja hauskaa oli. Lähetyksen jälkeen pääsimme tapaamaan Jarppia ja Hp:tä ja keskustelemaan heidän kanssaan. Aivan ihania tyyppejä. Tässä välissä Tonille extra suuret kiitokset, tämän tapaamisen järjestämisestä. Pojat olivat enemmän kuin tyytyväisiä heidän tapaamisestaan. Valokuvat muistoksi ja meidän matka jatkui Kytäjälle, missä meitä odotti upea Kytäjän kotien Villa Fasaani viikonlopun viettoon. Ja mikä Villa meitä odottikaan. Tupatarkastus ja siellä meitä odotti taas yksi ihana yllätys, Uniikkitehtaan meille tekemät ihanat tyynyt ja minulle meikkipussi sekä K-Supermarket Vieremä oli lahjoittanut meille viikonlopun aamu-, ilta- ja välipalat. Sanattomaksi veti.

Lauantai aamuna, menimme Hyvinkäälle ja YouMove-liikuntakeskukseen joka varasi koko liikuntakeskuksen vain meitä varten. Siellä hypimme tunnin trampoliineilla, vaikka olisihan siellä ollut muutakin tekemistä. Sieltä suuntasimme 2 puuta Bar&Bistroon lounaalle. Ja kyllä olikin maistuvat ruoat ja jälkiruoka vei kielen mennessään.

Siitä takaisin Kytäjälle. Aurinko paistoi, oli todella lämmintä. Käytiin tutustumassa lähiympäristöön. Ilta kului saunoen, grillaten ja lautapeliä pelaten ja ihastellen upeaa auringonlaskua.

Sunnuntaina vielä ulkoiltiin ja saunottiin ja sitten olikin aika sanoa heipat Kytäjälle ja suuntaa auton nokka kohti kotia.

Viikonloppu oli aivan ihana ja olemme enemmän kuin kiitollisia kaikesta. Viikonlopun aikana unohdimme kaikki murheet ja nautimme yhdessäolosta. Meillä kaikilla oli oikeasti hyvä olla.

Emme voi kylliksi kiittää Lauraa, Annia ja Tonia ja kaikkia 12 tarinaa yhteistyökumppaneita meidän ikimuistoisesta viikonlopusta. KIITOS ❤ ”


 

Tästä täytyy todeta miten liikuttavaa oli “talkoohenki” mitä tämän perheen tarina synnytti. Hyvinkääläiset yritykset lähtivät silkasta hyvästä sydämestä mukaan rakentamaan tätä hienoa pakettia perheelle, jonka elämässä pääosaa näyttelee kiusaaminen. Meiltä siis suuri kiitos: Kytäjän kodit, Youmove, K-Supermarket Vieremä, Uniikkitehdas, 2 Puuta Bistro&Bar, Esse Skincare Finland, Boho Green Makeup! Kiitos myös kiusaamista vastaan työtä tekevät @jarppidudeson ja @hpdudeson mahdollisuudesta sekä poikien huomioimisesta.

Perhe oli kaikesta huolimatta liikuttavan iloinen ja kiitollinen sekä pojat aivan ihania, kohteliaita nuoria miehiä. He jäivät varmasti sydämiimme pysyvästi. Tarina todistaa miten julmaa, haavoittavaa kiusaamista tapahtuu viattomia lapsia kohtaan, miten pysyvät vauriot se aiheuttaa ja siihen tulisi puuttua aiempaa isommalla panoksella.


Laura LehtinenComment