12 TARINAA - 3. TARINA


12 tarinaa, 3. tarina, kiusaaminen

12 Tarinaa - 3. Tarina: Kiusaaminen 💔

Tämä tarina on niin ajankohtainen, sydäntä särkevä ja yksi niistä isoista asioista jotka tuntuvat totaalisen käsittämättömiltä. Kiusaaminen pilaa pienen viattoman ihmisen elämän ja siinä samalla koko perheen.. Toivomme että tästäkin tarinasta seuraisi jotain hyvää, vähintäänkin tietoisuuden lisäämistä asiasta, joka on edelleen valitettavan yleinen. Tämä tapaus on sieltä pahimmasta päästä ja toivomme todella että pojan ja perheen elämä saa tästä edes pientä potkua parempaan. Julkaisemme tämän tarinan nyt mutta hemmottelu/elämyspakettia kehitämme kokoajan ja niin kauan että saamme tästä mahdollisimman erityisen ja ikimuistoisen kokemuksen koko perheelle. Hemmottelu viikonlopuksi on sovittu huhtikuun viimeinen joten julkaisemme ne sen jälkeen.

 

Helmikuun loppuun mennessä tulleista tarinoista valittu on siis Perhe ”Hakulinen” joka pysyy anonyyminä: 

"Hei! Haluaisin ilmoittaa mukaan ystäväni Liisan (nimi muutettu). Liisaan tutustuin edellisessä työpaikassani jokunen vuosi sitten, ja meillä kemiat kohtasi heti. Vaikka emme ole enää samassa työpaikassa, ystävyytemme on säilynyt. Liisan perheeseen kuuluu aviomies, kaksi poikaa, 14v ja pian 18v, sekä koira. 


Viimeisten vuosien aikana Liisan perhettä on kohdannut epäonni vähän liiankin kanssa. Etenkin vanhempaa poikaa on kiusattu jo vuosia, ala-asteelta asti. Kiusaaminen on ollut jatkuvaa todella vakavaa henkistä, ja fyysistä sekä kiusaajat ovat vaihtuneet moneen otteeseen. Poika on myös jäänyt koulussa aina ilman paria tai ryhmää. Poika on luonteeltaan hyvin kiltti, ystävällinen ja kohtelias. 


Vaikka peruskoulu on jo päättynyt, kiusaaminen jatkuu. Tulee tappouhkauksia yms. Mikäli kiusaajat tulevat vastaan, kohtaa hän edelleen huutelua ja väkivaltaa. Tämä on vaikuttanut tähän herkkään ja kilttiin poikaan niin, että viime keväänä hän yritti itsemurhaa ja joutui sairaalaan. Onneksi henki kuitenkin säilyi. Poika käy säännöllisesti nyt terapiassa, ja erilaisia masennuslääkkeitä on kokeiltu. Hänellä on hyviä ja huonoja hetkiä. Tämä kaikki on luonnollisesti vaikuttanut koko perheeseen ja huolta sekä murhetta on riittänyt. Liisa on kärsinyt jo pitkään unettomuudesta, masennuksesta sekä ahdistuksesta. 


Kaiken huippuna heidän taloyhtiön useasta asunnosta löytyi hometta, ja mittavat remontit ovat käynnissä. Perhe on nyt evakossa toisessa talossa. Tästä aiheutuu lisäkustannuksia tietysti jo muutenkin huonoon taloudelliseen tilanteeseen. Nyt tämän väliaikaisen muuton yhteydessä Liisa venäytti selkänsä, ja on joutunut olemaan töistä pois jo pidempään, koska pidempiaikainen istuminen tuottaa kipua. Todella toivon, että onni jo pian kääntyisi tämän perheen kohdalla. Liika on liikaa jo epäonnessakin."


Puhelu Liisalle oli koskettava, kaikkia yksityiskohtia ei pysty edes julkaisemaan. Kokoamme parhaamme mukaan perheelle kokemusta, joka toivottavasti tuo pilkahduksen iloa ja toivoa heidän elämäänsä. Paketti julkaistaan, kun se on valmis. 

Laura Lehtinen